Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Wat zijn de belangrijkste social media voor de Nederlandse markt?

In onderstaand overzicht vindt u de in Nederland meest gebruikte social media met daarbij een korte uitleg. Tevens staat vermeld of het netwerk wereldwijd of voornamelijk in Nederland opereert en of de site business-to-business (B2B) of business-to-consumer (B2C) is.

LinkedIn.com (Wereldwijd, B2B)

Zakennetwerk bij uitstek. Social medianetwerk met wereldwijde populariteit. Ook in Nederland behoorlijk in trek. Aanmelden voor het businessnetwerk gaat op persoonlijke titel, vanaf dat moment kan worden deelgenomen aan discussies op interesse- of vakgebied.

YouTube.com (Wereldwijd, B2B, B2C)

Een verzamelplek van online video’s. Mensen kunnen filmpjes in alle soorten en maten uploaden en delen met de wereld. Voor u als bedrijf een prachtig platform om bijvoorbeeld tutorials of bedrijfsfilms te presenteren. Ideaal voor video marketing. Meest populaire social mediasite in Nederland.

Twitter.com (Wereldwijd, B2B, B2C)

Netwerksite waarbij via berichtjes van maximaal honderdveertig tekens wordt gecommuniceerd. Heel directe manier van contacten onderhouden. Ideaal om vragen te stellen en te beantwoorden en nieuwtjes over uw bedrijf te melden. Let wel op dat zakelijk en privé bij een bedrijfsaccount niet door elkaar worden gehaald en dat de ruimte om een boodschap te verkondigen beperkt is. Eenvoudig te koppelen aan LinkedIn, Facebook, Hyves en uw eigen website. Zie hier het krantenartikel in De Limburger Ik onderneem, dus ik twitter.

Facebook.com (Wereldwijd, B2B, B2C)

Internationale variant van Hyves. Plek waar leden van alles met elkaar kunnen delen: berichtjes, video’s, foto’s enzovoort. Voor bedrijven interessant om uw merk levendig in de markt te zetten. Heel veel mogelijkheden voor directe communicatie naar klanten toe.

Hyves.nl (Nederland, B2C)

Nederlandse variant van het wereldwijd veel grotere Facebook. Sociaalnetwerksite met vooral Nederlandse leden en bezoekers. Het grote bereik in eigen land is een voordeel, maar tevens een nadeel: over de grens wordt nauwelijks met Hyves gewerkt. Voor internationaal gebruik is Facebook dan ook een beter alternatief als bedrijf, maar voor grote Nederlandse campagnes is Hyves een prima medium.

Flickr.com (Wereldwijd, B2B, B2C)

Social mediasite voor het delen van foto’s en video’s. Een gratis account heeft een beperkt aantal MB’s dat maandelijks kan worden geüpload, betaalde accounts kunnen onbeperkt uploaden. Handig voor het doorsturen van afbeeldingen.

Wilt u meer informatie over social media? Neemt u dan contact met ons op!

BEST Web Solutions | facebookBEST Web Solutions op Twitter BEST Web Solutions | linkedinBEST Web Solutions | You Tube BEST Web Solutions  Google+