Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Aan de slag met social media in Duitsland.

Als u met uw bedrijf in Duitsland actief bent of wilt worden, is het heel handig u ook hier te profileren via social media. Maar hoe pakt u dit aan? In Nederland bent u wellicht al op de hoogte van de diverse social mediasites en de populariteit ervan, maar welke netwerksites zijn bij onze Oosterburen populair? En welke zaken zijn specifiek voor Duitsland anders? Een ander land met andere gewoontes en andere aanspreekvormen…. BEST Websolutions kent de Duitse markt en maakt u wegwijs.

Duitsland en social media.

Duitsland, land van enorme mogelijkheden. Een land met 82 miljoen inwoners, waarvan er alleen al in het aan Nederland grenzende Nordrhein-Westfalen 18 miljoen wonen. Als u als bedrijf die mensen kunt bereiken, kunt u daar vanzelfsprekend heel veel voordeel uit halen. Ook in Duitsland wordt uiteraard veel gebruik gemaakt van social media. Onderstaande sites zijn er het meest populair. Tussen haakjes de positie die de netwerksite, indien van toepassing, in Nederland heeft.

 1. YouTube.com (3)
 2. Facebook.com (4)
 3. Wer-kennt.wen.de (--)
 4. Stayfriends.de (--)
 5. Meinvz.net / Schuelervz.net (--)
 6. Twitter.com (5)
 7. Xing.com (--)
 8. MySpace (10)
 9. Flickr.com (7)
 10. LinkedIn.com (6)

Andere spelers op de markt

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat ook in Duitsland een aantal in Nederland gangbare netwerksites veel worden gebruikt. Maar het laat eveneens zien dat Duitsland ook heel andere social mediasites kent die een groot bereik hebben. Wellicht zitten daar voor u interessante opties bij. BEST Websolutions vertelt u graag meer over deze sites en de mogelijkheden die er voor u in Duitsland liggen. U kunt altijd, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

BEST Web Solutions | facebookBEST Web Solutions op Twitter BEST Web Solutions | linkedinBEST Web Solutions | You Tube BEST Web Solutions Google+